Dagboek 6.1

Dagboek 6.1

Dagboek 6.1

Dag boek!

De laatste weken

schooljaar 09-10Geplaatst door Juf Truus 06 jul, 2010 14:54:40
Hoi iedereen!


De laatste weken van het schooljaar waren ontzettend druk, vandaar dat er geen verslagen meer werden gepost... Ik geef toe dat het wat teveel was, mijn excuses!

MAAR, we maken het bij deze weer helemaal goed! Hier volgt een verslag van alle drukte.

Op dinsdag 27 mei hebben we ons in het zweet gesport op onze jaarlijks sportdag. We trokken met de fiets naar het sportcentrum in Genk.

Juf Christiane liet ons eerst allerlei opdrachten uitvoeren die onze teamspirit moesten bevorderen. Zo stonden we met 10 personen op een piepklein plankje en moesten we met een touw één voor één in hoepels slingeren. Hoe we dat precies moesten aanpakken, bleek 4 mislukte pogingen later niet eenvoudig te zijn...smiley Maar met wat tips van de begeleider en een hoop TEAMwork kregen we het toch voor elkaar.

Namiddag kregen de kinderen de kans om zich eens goed uit te leven in het zwembad. We sloten de dag af met een 'oriëntatiezoektocht' en geraakten allemaal heelhuids terug op school.

De foto's van deze leuke dag vind je op de website van de school.


Ondertussen kwam het einde van de basisschool in zicht en dat betekent vooral: TOETSEN! Dit was voor vele kinderen toch wel een opgave. Gelukkig werkte het weer een beetje mee, want het wilde maar niet opwarmen...Ideaal om achter de boeken te zitten.


Op 2 juni scheen de zon gelukkig wel. Onze jongens- en meisjesploeg(en) warmden zich op voor het jaarlijkse voetbaltoernooi, een strijd om leven en dood tussen de Diepenbeekse scholen... De dames wonnen met gemak- dat spreekt voor zich- maar verbazend genoeg deden de heren het ook niet slecht smiley.

Tussen al die bekers door worstelden we ons door een nieuwe reeks... TOETSEN!


Bij deze toetsen zaten ook de IDP's: de interdiocesane proefwerken! Deze kunnen ons een idee geven hoeveel we uiteindelijk hebben opgestoken de voorbije zes jaar. Twee voormiddagen ploegden de leerlingen zich door de bundel met oefeningen van wiskunde en taal. En het mag gezegd zijn: ze hebben het zeer goed gedaan, proficiat!


Na deze IDP's nog wat meer van hetzelfde, jawel... TOETSEN!


De laatste dagen van het schooljaar hebben de kinderen zich van hun beste kant laten zien. Met heel veel enthousiasme en inzet staken we samen een schitterende voorstelling in elkaar voor de proclamatiesmiley!

Foto's weet je zeker te vinden...


En dan nu... VAKANTIE!

Geniet ervan en een fijne start in september!


juf Truus en juf Janet
Volgende »