Dagboek 6.1

Dagboek 6.1

Dagboek 6.1

Dag boek!

23 mei - Sander

schooljaar 13-14Geplaatst door Juf Truus 10 jun, 2014 20:21:51
Met wat vertraging, maar daarom niet minder gewenst: het verslag van Sander!

Maandag 12 mei

We begonnen onze week met wiskunde en daarna taal. Vlak voor de speeltijd vierden we Sarah J. haar 12de verjaardag, proficiat Sarahsmiley. Ze trakteerde met lekkere cakejes. Mmm! We hadden ook Frans en gingen naar een industrieterrein om te leren over de dode hoek. We mochten zelf in een vrachtwagen zitten, dan pas zie je hoe weinig de chauffeur ziet. Dat was het voor maandag.


Dinsdag 13 mei

We hadden het bij taal over de eerste maandlanding, of die wel echt was of niet. We moesten een samenvatting maken over het verhaal. Na de speeltijd hadden we turnen, basket. Ik vond dit wel leuk. In de namiddag kwam een vrouw het geld van de leesmarathon ophalen. We hadden goed gelezen want de school had bijna € 3000 bij mekaar gelezen. Bravosmiley.


Woensdag 14 mei

Eerst hadden we weer wiskunde en taal. Daarna kwam er Frans en gingen we zwemmen.


Donderdag 15 mei

Donderdag was niet zo speciaal. We begonnen met taal en dan 2 uur wiskunde over grafieken. We hadden ook terug tutorlezen met een nieuwe leesmakker.


Vrijdag 16 mei

Er kwam een man ons leren hoe we een film kunnen maken met Duplo. Eerst gaf hij wat uitleg en daarna mochten we per 2 of 3 ons eigen filmpje maken. Na de middag gingen we oefenen voor het schoolfeest. En toen was het weekend: YES!


Maandag 19 mei

Onze tweede week begon weer met wiskunde en daarna taal en Frans. Na de middag hadden we spelling en vierden we de jarige van de week: Emma. Proficiat Emma. Ze trakteerde met cake en een lekstok. Lekker!!!


Dinsdag 20 mei

Dinsdag fietsten we naar de KHLim. Daar kregen we een les techniek over elektriciteit en maakten we ons eigen sfeerlichtje. Fijn knutselensmiley!


Woensdag 21 mei

Eerst gingen we naar de mis. Daarna hadden we toets van Frans van unité 30: stressen! Vlak voor we naar huis gingen hadden we les verkeer over vrachtwagens en de dode hoek.


Donderdag 22 mei

We begonnen al meteen toets Begrijpend lezen met een grappige tekst en we moesten een affiche maken voor een goochelshow. Daarna kregen we wiskunde over rekenen met breuken en ook over het berekenen van de kostprijs van cakes. We hadden ook opnieuw tutorlezen.


Vrijdag 23 mei

Onze laatste dag van de week begon met wiskunde. Daarna gingen we kijken naar de acts van de andere klassen voor het schoolfeest. We moesten zelf ook optreden. Namiddag knutselden we voor vaderdag. En we leerden met behulp van Pixler en Sumopaint een effect op foto’s zetten.


Dit was mijn verslagje. Hopelijk vonden jullie het leuk. Bekijk ook zeker nog de leuke foto’s.


Sander